Nógrád megyében is elindul az Irány az Egyetem Program

Diákok a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Nógrád megyében is elindul az Irány az Egyetem 2020 Program, melynek keretében a jelentkezők segítséget kapnak az emelt szintű érettségire történő felkészüléshez. A programba a tankerületi központok által fenntartott intézmények mellett, egyházi és szakképzési centrumok által fenntartott iskolák is bekapcsolódnak – közölte a 3100.hu-val a Salgótarjáni Tankerületi Központ. A tanfolyamokat salgótarjáni, illetve balassagyarmati helyszíneken tartják majd.

A programra azok az érettségi bizonyítvánnyal már rendelkezők jelentkezhetnek, akik valamely tárgyból emelt szintű érettségi vizsgát szeretnének tenni a jövő évi érettségi időszakban.

A felkészítők magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, angol, német, fizika, biológia, kémia és földrajz tantárgyakban indulnak január harmadik hetében. A részvétel ingyenes, jelentkezni 2020. január 9-ig lehet. További információk a Salgótarjáni Tankerületi Központ, illetve Nyugat-Nógrád esetén a Balassagyarmati Tankerületi Központ honlapján olvashatóak.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)