Nincs koronavírussal fertőzött dolgozó a Mackóvár Központi Óvodában

Az óvoda vezetésének azt követően vált szükségessé hangsúlyoznia ezt, hogy egy internetes híroldal a salgótarjáni intézményben készült felvételeket használt egy kőbányai vonatkozású fertőzésről szóló hír illusztrálásához, ami egyeseket megtévesztett.

Andóné Angyal Mária, a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde vezetője csütörtökön este az intézmény honlapján megjelent közleményben nyugtatta meg a szülőket. Tájékoztatása szerint az egyik híroldalon arról számoltak be, hogy bezártak egy kőbányai óvodát, miután az egyik ott dolgozó megfertőződött koronavírussal.

Sajnálatos módon egy olyan fotót használt fel illusztrációként ehhez a cikkhez a híroldal, amely a Mackóvárban készült, a Mackóvár Központi Óvoda óvodapedagógusa és gyermekei szerepelnek rajta. Szeretném Önöket tájékoztatni, hogy intézményünkben nincs koronavírussal fertőzött személy – húzta alá Andóné Angyal Mária.

A Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde vezetője közölte azt is, hogy a hírt publikáló szerkesztőség felé jelezték a félreérthetőséget, így időközben a portál lecserélte az illusztrációként használt fotót.