Nemzeti konzultáció – Cser-Palkovics: magunk döntsük el, kikkel éljünk együtt

Cser-Palkovics András (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

Alapvető kérdés, hogy magunk döntsük el, kikkel szeretnénk együtt élni, kikkel szeretnénk, hogy gyermekeink, unokáink együtt éljenek majd a következő évtizedekben – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Fideszes polgármestere pénteken a Nógrád megyei Vanyarcon.

 

Cser-Palkovics András a nemzeti konzultációs fórumon fontosnak nevezte, hogy a magyar kormány megkérdezi erről az emberek álláspontját, és mindenkit arra kért, küldje vissza a konzultációs íveket. Székesfehérvár vezetője hozzátette: aggodalomra adhat okot, hogy “a demokráciájára oly büszke Európai Unióban” ilyen véleményfeltárásra egyedül Magyarországon kerül sor. Ebben a kérdésben nem csak Magyarországon kellene meghallgatni az emberek véleményét, az unió minden tagállama akkor tenné helyesen, ha ugyanígy kérdésekkel fordulna a saját polgáraihoz – tette hozzá.

Nem akarunk bevándorlóország lenni, ezért úgy gondoljuk, hogy Magyarországot meg kell védeni a “Soros-tervtől”, de Soros György elképzeléseit nagyon sokan támogatják az Európai Unió vezető politikusai közül is – hívta fel a figyelmet a polgármester. Mint mondta, felmérések szerint több tízmillió bevándorló indulhat el szülőföldjéről a következő években, ami nagyon komoly kihívást jelentene az uniónak és tagállamainak egyaránt. Beszélt arról is: a hazai baloldal és a Jobbik is azt jelzi megszólalásaiban, hogy nem ért egyet a határvédelmi intézkedésekkel, és a tekintetben sem támogatják a kormányt, hogy ne legyen kvóta.

Cser-Palkovics András a “Soros-tervnek” azt a pontját is ismertette, hogy 9 millió forint körüli segély járjon egy bevándorlónak. Ennek fedezetére pedig Soros György adóemelést, hitelfelvételt, valamint a kelet-közép-európai országok támogatásának csökkentését javasolja – figyelmeztetett.

Székesfehérvár polgármestere “vérlázítónak”, és a jogelvekkel ellentétesnek nevezte a “terv” azon pontját, miszerint enyhébb büntetés járjon a migránsok által elkövetett bűncselekményekért. Jól mutatja a kérdés fonákságát, hogy miközben erről beszélünk, egyértelműen nő a terrorveszély Európában, ezzel az európai emberek szabadsága is kockán forog, hiszen a szabadsághoz az is hozzátartozik, hogy biztonságban érezhetjük magunkat – tette hozzá.

A fórumon Balla Mihály (Fidesz), Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője is azt kérte, hogy minél többen küldjék vissza az íveket. Rámutatott arra is: Soros György Amerikában élő milliárdosként mondja azt, hogy Európa fogadja be a migránsokat, sok uniós bürokrata pedig elfelejti, hogy az embereket kell szolgálnia.

 

Forrás: MTI
Kiemelt fotó: Cser-Palkovics András (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)