Németh Szilárd: az a tét, hogy fejlődési pályára lép-e Salgótarján

3100.hu Fotó: Németh Szilárd a mai, salgótarjáni sajtótájékoztatón

 

A vasárnapi választás tétje, hogy Salgótarján a kormánnyal együttműködve fejlődési pályára fog-e lépni Simon Tibor vezetésével, vagy marad abban a szakaszban, amit 2006-ig megszokott a város, illetve ami az elmúlt másfél évet jellemezte – mondta Németh Szilárd kedden Salgótarjánban. A Fidesz alelnöke a kormánypártok polgármesterjelöltjével, Simon Tiborral tartott sajtótájékoztatón kitért rá: a konszolidációval Salgótarjánban 3,2 milliárd forintos adósságot vállalt át az állam.

 

Úgy fogalmazott: “2014-ben a szocialistákat visszakívánták az emberek”, szocialista polgármester vezetésével, szocialista többséggel 945 millió forintos plusszal vették át a költségvetést, ma pedig – másfél évvel a választások után – ott tartunk, hogy megint van 1,1 milliárd mínusz, “tehát az elvtársak kettőmilliárdot eltapsoltak”.

A Fidesz alelnökének szavai szerint egy rendbe tett költségvetésből csináltak egy szétlőtt költségvetést, pedig, mint mondta, óriási pénzek jöttek Salgótarjánba. A kelet-nógrádi hulladékrekultivációs társulásnak 3,5 milliárd, az észak-magyarországi régió onkológiai rendszerének fejlesztésére csaknem 2 milliárd, a Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztésére egymilliárd – sorolta Németh Szilárd, hozzátéve: “dőlt ide a pénz”, és ma meg azon kell törni a fejét mindenkinek, hogy mit fognak kezdeni ezzel a kettőmilliárdos mínusszal.

Németh Szilárd a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy Fekete Zsolt alpolgármester (a baloldal polgármesterjelöltje) esetében magánjogilag is “bibi van”. Mint mondta, az önkormányzat “jól kibélelt” egy kft-t, amelynek Fekete Zsolt és több barát a tagja, és említést tett egy ukrán úrhoz vezető, 12 cégből álló hálóról, amelyből hét már megbukott, három ellen felszámolási eljárás van, egy cég ellen végelszámolást folytatnak.

(Az előző bekezdés kijelentéseivel kapcsolatban helyreigazítást kértek honlapunktól, miszerint a Fusz Centrum Kft.-hez Fekete Zsolt polgármesterjelöltnek nem volt és nincs semmilyen módon köze. Szerkesztőségünk az ide kattintva elérhető reagálással már korábban is ismertette Fekete Zsolt álláspontját.)

Az alelnök hangsúlyozta: nem lehet olyan emberre bízni a pénzt, aki a saját cégeivel nem tud elszámolni. Csak olyan emberre lehet bízni, aki megbízható, akiben már többször megbíztak az emberek, aki a mostani munkáját is megelégedéssel végzi, aki teljes egészében együtt tud működni azzal a kormánnyal, amely az adósságok, az adók csökkentését, a megyei jogú városok helyzetbe hozását teszi középpontba; ez pedig nem más, mint a Fidesz-KDNP jelöltje, Simon Tibor – jelentette ki Németh Szilárd.

 

Simon Tibor a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Salgótarjánnak, törvénysértő módon és Magyarországon egyedüli településként nincs beterjesztett költségvetése. Mint mondta, a jelenlegi városvezetés nehéz gazdasági helyzetbe, működési oldalon gyakorlatilag csődközelbe vitte a várost az elmúlt időszakban, ezért olyan döntéseket készítettek elő, amelyeket nem szeretnének Salgótarján lakosságának tudomására hozni a választás előtt.

 

3100.hu Fotó: Németh Szilárd a mai, salgótarjáni sajtótájékoztatón