Nem változik a salgótarjáni karácsonyi szentmisék előre meghirdetett rendje a római katolikus templomokban

A kormány úgy döntött, hogy szentestére, azaz december 24-éről 25-ére virradó éjjelre felfüggeszti a kijárási tilalmat – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert elmondta: a kormány döntése értelmében a magánrendezvények, családi rendezvények 10 résztvevős korlátját továbbra is úgy kell érteni, hogy abba nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek.

Varga András, a Salgótarjáni Katolikus Főplébánia esperes-plébánosa a 3100.hu megkeresésére elmondta: a kijárási tilalom felfüggesztése nem érinti a december 24-i megyeszékhelyi, nagyobb templomokban tartandó misék már korábban meghirdetett időpontjait.

Így Salgótarjánban három helyszínen, a zagyvapálfalvai Jézus Szíve, az acélgyári úti Szent József, illetve a megújult városközponti Kisboldogasszony főplébánia-templomban a Jézus születését meghirdető szentmisék egységesen 18 órakor kezdődnek majd december 24-én.

(Forrás: Salgótarjáni Egyházközségek Honlapja)
(Forrás: Salgótarjáni Egyházközségek Honlapja)

Varga András kiemelte: azért kezdődnek egy időpontban a három helyszínen a szentmisék, hogy ezzel is csökkentsék a tömeget. A másfél méteres távolság megtartása mellett ugyanakkor fontos az egyéb járványügyi szabályok, például a megfelelő maszkhasználat betartása is a miséken – tette hozzá az esperes-plébános.

 

3100.hu Fotó: A salgótarjáni Kiosboldogasszony templom felújított belső tere