Nem támogatja az adóemeléseket a salgótarjáni Fidesz-KDNP frakció

Amíg minden település próbálja segíteni a válsághelyzetből való kilábalást, addig Salgótarjánban a baloldali Fekete Zsolt az adóemelésekben látja a megoldást – fogalmaz a 3100.hu-hoz eljuttatott közleményében a salgótarjáni Fidesz-KDNP frakció szóvivője.

Fenyvesi Gábor emlékeztetett rá, hogy a jelenleg érvényes különleges jogrendben a közgyűlés feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, Fekete Zsolt pedig több döntést is hozott. A szóvivő közölte: a polgármester frakciójukkal a telekadóról nem egyeztetett, bevezetését ebben a formában nem is támogatják.

Véleménye szerint a polgármester azt felejti el, hogy az érintett vállalkozások sem örülnek, hogy a tulajdonukban álló ilyen telkek nem hasznosulnak. Fenyvesi Gábor hozzátette: azt is elfelejti a polgármester, hogy az önkormányzatnak kellene a döntéseivel és a gazdaságfejlesztési stratégiájával olyan környezetet teremtenie, hogy ezek a telkek bekerüljenek a gazdasági körforgásba.

A salgótarjáni Fidesz-KDNP frakció sem a telekadó bevezetését; sem a parkolási díjak 33 százalékos, óránkénti 400 forintra; illetve az idegenforgalmi adó duplájára, 200-ról 400 forintra emelését sem támogatja – áll a közleményben.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: MTI/Soós Lajos)