Nem jogerősen hét és fél év börtönbüntetést kapott a Füleki úti gázoló

A Salgótarjáni Járásbíróság a ma megtartott tárgyaláson halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette és jármű önkényes elvétele bűntette miatt 7 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt egy 23 éves ságújfalui férfit – közölte a Balassagyarmati Törvényszék a 3100.hu-val.

A bíróság által megállapítottak szerint a vádlott 2017. december 23-án ismerőseivel érkezett beteglátogatóba a salgótarjáni kórházhoz. Mivel az autó vezetője tartott attól, hogy a kórház biztonsági személyzete nem engedi be az erősen ittas állapotban lévő vádlottat, ezért a kórházhoz közeli Báthory utcában parkoló autóban hagyta a vádlottat és egy másik ismerősét. Az autóban benne hagyta az indítókulcsot is, hogy az ott maradtak melegedni tudjanak.

A vádlott azonban a sofőr tudta és beleegyezése nélkül átült a sofőrülésbe, az autót beindította és azzal a kórház felé, a Füleki út irányába indult úgy, hogy az őt megakadályozni szándékozó ismerőse életét és testi épségét is közvetlen veszélybe sodorta. A vádlott a kórház bejáratánál az autóval felhajtott a járdára és elütött egy gyalogosan közlekedő nőt, ezt követően pedig segítségnyújtás nélkül, a sérült nőt sorsára hagyva és a járművet hátrahagyva távozott. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, ezért az ítélet nem jogerős.

 

Kiemelt fotó: A Füleki úti, halálos kimenetelű baleset helyszíne, 2017. december 23-án este (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)