Nem ismeretlen a hatóságok előtt a hétvégi házakat feltörő testvérpár

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróságon elrendelték a 22 és 25 éves salgótarjáni férfiak letartóztatását a hétvégi házak feltörése miatt indult ügyben. Arról, hogy a testvérpár nyolc hétvégi házat tört fel, valamint tűzcsapról lopták a vizet, néhány napja részletesen beszámoltunk.

Az ügyészség pénteki tájékoztatása az eddig ismert részleteken felül kitér arra is, hogy a férfiak a somlyói térségben követték el a betöréssorozatot, akadt olyan telek is, ahová további siker reményében többször is betörtek. A sértetteknek összesen több mint 600 ezer forint kárt okoztak, nem számítva a rongálódások kijavításának költségeit.

A Nógrád Megyei Főügyészség a férfiak letartóztatásának elrendelése kapcsán azt is közölte, hogy a gyanúsítottak mindketten voltak már büntetve, cselekményeiket pedig rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követték el. Az idősebbik férfival szemben más ügyben is eljárás is folyik a bíróságon.

A nyomozási bíró mindkét gyanúsított letartóztatását rendelte el – egy hónapra -, az ügyészi indítvány alapján a bűnismétlés megakadályozása és a gyanúsítottak jelenlétének biztosítása érdekében.

 

Kiemelt fotó: Betört ablak az egyik bűncselekmény helyszínén (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)