Nehéz ellenfelet kapott az SBTC az osztályozóra

Ma délelőtt sorsolták a Magyar Labdarúgó Szövetségben az NB III-as osztályozók párosításait. Mivel a megyei bajnokok közül nem vállalták az indulást (vagy nem kaptak NB III-as licencet) Tolna (Tolna megye), Algyő (Csongrád megye) és Pécsvárad (Baranya megye) csapatai, így 17 klub küzd a 10 kiadó helyért.

A sorsolás menetét korábban Csatlós Tamás, az SBTC vezetőedzője már ismertette a 3100.hu-nak adott interjújában. Ennek megfelelően a 17 csapatot úgy sorsolták, hogy előbb párokat állítottak (14 csapatból 7 páros). A bent maradt 3 csapat – Taksony (Pest megye), Méhkerék (Békés megye) és Sényő (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) – szerencsések voltak, ők játék nélkül jutottak a harmadosztályba. Mellettük a 7 párosítás győztese kap majd lehetőséget.

Az SBTC csapatát nem kísérte szerencse a sorsoláson: a klubot tizennegyedikként húzták ki, azaz utolsóként azok közül, akik párosításba kerültek. Ráadásul egy másik “markáns” bajnok lesz az ellenfél: a Győr-Moson-Sopron megyei első osztály megnyerő Ménfőcsanak.

Amit a ménfőcsanakiakról tudunk, az alapján kijelenthető, hogy az egyik legnehezebb ellenfelet kapta az SBTC, ugyanakkor a klubok saját teljesítményeit tekintve igazi ki-ki mérkőzések várhatóak. Ahogyan az SBTC (21 győzelem, 1 döntetlen), úgy a Ménfőcsanak (27 győzelem, 3 döntetlen) is veretlenül nyerte meg megyei bajnokságát. A győr-moson-soproniak a záró körben a tabellájukon harmadikként végzett nyúliaknál győztek 4-0-ra, idegenben. A bajnoksággal párhuzamosan, de még az őszi szezont kísérve lebonyolított Magyar Kupában a ménfőcsanakiak az országos főtábla első körében véreztek el, a végül az NB III Közép csoportjának hatodik helyén végzett dabasiak ellen, egy hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereséggel. Az SBTC akkor ebből a körből még továbbment egy 7-2-es győzelemmel a gyengébb, végül a vasi első osztály középmezőnyében végzett Vasszécsény ellen. A salgótarjániak a főtábla második körében búcsúztak, a Tóstrandon 4-2-re nyert a végül a Békés megyei bajnokságban ötödikként zárt Szarvasi FC.

Az NB III Keleti csoportjában két nógrádi klub is szerepelt a 2017/2018-as bajnokságban. A Somos TC-Salgótarján csapata (leánykori nevén Somos SE) a 2015/2016-os bajnokságtól kezdődően szerepelt a harmadik vonalban. A klubnál a harmadik NB III-as szezon közepén ütötték fel fejüket a problémák, amelyet követően a tabella harmadik helyéről bár még nekivágtak a mögöttünk hagyott tavaszi idénynek, de néhány fordulót követően visszaléptek és így kizárták őket a bajnokságból. A Balassagyarmati VSE egy szezont tudott a harmadik vonalban tölteni – az Ipoly-parti labdarúgók a 16 csapatos tabella 14., kieső helyén végeztek, így ők jövőre a megyei első osztályban játszanak majd. Hogy a 2018/2019-es szezonban lesz-e képviselete a nógrádi labdarúgásnak a harmadik vonalban, az az SBTC előtt álló osztályozón múlik.

Miután a hétvégén minden megyei (és budapesti) sorozat lezárult, már azt is tudjuk, hogy a nógrádi gólkirály, Tarlós Milán a húsz bajnokság második legjobb gólarányát produkálta.

3100.hu Fotó: Tarlósi Milán, az SBTC megyei gólkirály játékosa
3100.hu Fotó: Tarlósi Milán, az SBTC megyei gólkirály játékosa

Az SBTC támadója 37 gólt lőtt a 22 fordulós bajnokságban (bár több meccsen nem lépett pályára sérülés miatt). A ménfőcsanakiaknak nem volt ennyire kiemelkedő támadója: legjobbjaik a góllövő lista 5. és 6. helyén végeztek 19, illetve 17 találattal az ott lejátszott 30 forduló során.

Csatlós Tamás, az SBTC vezetőedzője a 3100.hu megkeresésére a sorsolás után kiemelte, hogy nem könnyű az ellenfél, hiszen a ménfőcsanakiak a győri vagy éppen a gyirmóti NB II-es klubokkal is szoros szakmai kapcsolatban, együttműködésben állnak. Érdekes momentum, hogy az SBTC kapusa, Végh Norbert éppen innen érkezett haza Salgótarjánba, a mostani győr-moson-soproni keret jelentős részét ismeri, így az ő tapasztalatai sokat segíthetnek a felkészülésben – tette hozzá Csatlós Tamás.

Az SBTC vezetőedzője elmondta azt is, hogy a szombatig hátralévő napok most már nem szólnak másról, mint hogy a lehető legmélyebben feltérképezzék az ellenfelet. Kiemelte ugyanakkor azt is, hogy lélektani szempontból a számukra jobbik forgatókönyv az, hogy idegenben kezdenek és a visszavágót rendezik majd Salgótarjánban. Hozzátette: a csapat vezetése azon is dolgozik, hogy a szurkolók valamilyen szervezett formában el tudják kísérni a játékosokat az idegenbeli találkozóra.

Az osztályozó első mérkőzését 2018. június 9-én, szombaton délután Ménfőcsanakon játsszák majd a csapatok, a visszavágót pedig június 16-án a salgótarjáni Tóstrandon rendezik.

 

Kiemelt fotó: Az SBTC 2017/2018-as csapata (Fotó: Bakos László / Salgótarjáni BTC | Facebook)