Negyven új rendőrautó érkezett Nógrádba

A Skoda, a Mercedes, Audi és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány adta át a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság udvarán ma délelőtt.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül – hangzott el az átadó ünnepségen.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 8 évről 6 évre csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

 

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek. A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)