Negyven előadást tervez idén nyárra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

A féléves kényszerszünet után megkezdi országjárását a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház; a társulat augusztus 20-ig 40, székhelyen kívüli felkérésnek tesz eleget – tájékoztatta a színház az MTI-t. Mint a közleményben írták, elsőként csütörtökön, a Vas megyei Vasváron lépett újra színpadra a Zenthe Ferenc Színház társulata a Szent Péter esernyője című darabbal.

A következő három hónapban a tervek szerint negyven vendégjáték vár Nógrád megye színházára. A helyszínek között neves szabadtéri fesztiválok és turisztikai desztinációk is megtalálhatók, többek között a szentendrei skanzen, a Városházi Esték (Békéscsaba), a Muzsikál az Erdő (Mátra), a Kultkikötő (Balatonboglár), az Agria Játékok (Eger), az Esztergomi Várszínház, a Mandala Nyár (Nyíregyháza), valamint a Szarvasi Vízi Színház, de a társulat megfordul Sárvár, Gyöngyös, Jászberény, Nagykőrös és Sajószentpéter szabadtéri színpadán is.

A színház emellett folytatja turnéját a Déryné Program Országjárás Alprogramja keretében, főként Molnár Ferenc Az ördög és Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című darabja kerül színre előadásukban az ország legtávolabbi járásaiban, például Edelényben, Zalaszentgróton vagy a Békés megyei Szeghalomban. A budapesti Szkéné Színházban (Amit akartok – Vízkereszt), Szekszárdon (Tündérlaki lányok) és Cegléden (Lovagias ügy) az elmaradt előadásokat is pótolják.

Kitértek rá: a Koltai Róbert, a társulat emblematikus vendégművésze főszereplésével sikerre vitt Képzelt beteg és Lovagias ügy című produkció is jubileumához érkezik el július hónapban, előbbi Balatonbogláron, utóbbi Egerben ünnepelheti 50. előadását. Mindezek mellett a színház vezetése dolgozik egy augusztusi, salgótarjáni szabadtéri fesztivál elindításán is, amelynek keretében legsikeresebb előadásaik, valamint a Tamási Áron Énekes madár című művéből készült színdarab premierjére kerülne sor a nógrádi megyeszékhelyen.

 

MTI nyomán / Kiemelt fotó: A Zenthe Ferenc Színház társulata a nyári időszakot nyitó első, vasvári előadási helyszínre érkezve (Fotó: Zenthe Ferenc Színház | Facebook)