Négymillió forint adomány gyűlt össze az idei Gabora Gálán

Négymillió forintnyi adomány jut el az idei, sorrendben 26. alkalommal megrendezett Gabora Gála jótékonysági öregfiúk teremlabdarúgó torna kedvezményezettjeihez – mondta el kérdésünkre Gabora János.

A főszervező ismertette: az összegből a bátonyterenyei városi óvoda alapítványa hárommillió forintban, a gálák lebonyolítását több éve segítő salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola egymillió forintban részesül. Az intézmények múlt héten pénteken, a hagyományos gálazáró és -értékelő vacsorán vették át jelképesen az adományt.

A telt ház előtt lebonyolított sporteseményt az esélyeknek megfelelően a Real Madrid öregfiúk csapata nyerte. Gabora János főszervező azt is elmondta, hogy jelenleg úgy tűnik, a Real Madrid jövőre is a salgótarjáni jótékonysági esemény résztvevői között lesz majd. A spanyol öregfiúk harmadik alkalommal jártak Magyarországon és elmondásuk alapján – az eddigi látogatásaik közül – a Gabora Gálán érezték magukat a legjobban – emelte ki Gabora János.

A főszervező azt is hozzátette, hogy a királyi gárda vendégjátéka okán az eddigiektől is jelentősebb országos sajtóvisszhangot kapott az esemény, így idén még messzebbre sikerült vinni Salgótarján és Nógrád megye jó hírét.

 

Kiemelt fotó: José Emilio Amavisca Gárate olimpiai bajnok labdarúgó a salgótarjáni Gabora Gálán (Fotó és további képek: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook)