Négy premierrel készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Négy premierrel készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és négy felolvasószínházi bemutatót is láthat majd a közönség – mondta el Simon Lajos igazgató hétfőn a társulat következő évadbeli saját produkcióit bemutató sajtótájékoztatón. Az új előadások főszerepeiben többek között Vándor Évát, Fenyő Ivánt és Koltai Róbertet is láthatja majd a közönség.

Elsőként, október elsején a Váci Dunakanyar Színházzal közös produkcióban viszik színre Molnár Ferenc Az ördög című Mefisztó-történetét a főbb szerepekben Fenyő Ivánnal és Mészáros Mátéval. Hunyady Sándor Lovagias ügy című vígjátéka lesz a második premier Vándor Évával és Koltai Róberttel a főszerepben. Márciusban láthatja a közönség az Erdő című előadást, Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij vígjátékát, majd májusban kerül színpadra Arthur Miller Pillantás a hídról című drámája, amelyben Eddie-t Máté Krisztián, Beatricét Kökényessy Ági alakítja.

A nagyszínpadi premierek mellett a Zenthe Szalon felolvasószínházában is négy új produkcióval várják a színházszeretőket: Popper Péter Útvesztő, Madách Imre A civilizátor, Marschalkó Zsolt Homokvihar és Szmodis Jenő Ultimátum című darabjaival.

A 2018/2019-es évadban három új rendezővel, Gaál Ildikóval, Bakos Kis Gáborral és Kis Domonkos Márkkal dolgozik majd a salgótarjáni társulat, a negyedik premier rendezője Susán Ferenc, a Zenthe Színház produkciós vezetője.

3100.hu Fotó: Susán Ferenc rendezésében 2019 márciusában láthatja majd a közönség az Erdő című előadást, Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij vígjátékát
3100.hu Fotó: Susán Ferenc rendezésében 2019 márciusában láthatja majd a közönség az Erdő című előadást, Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij vígjátékát

Simon Lajos a sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy a 2017/2018-as évadban 163 estén játszottak, ebből 61-et Salgótarjánban, 102 alkalommal pedig az ország különböző pontjain vendégszerepeltek. A megelőző évadhoz képest húsz százalékkal növelték a vendégelőadások számát. Idehaza mindössze két megyében, Baranyában és Békésben nem fordult meg a Zenthe Ferenc Színház, természetesen az új évadban ezekbe a megyékbe is szeretnének eljutni.

Simon Lajos kölcsönösen sikeresnek ítélte meg a Váci Dunakanyar Színházzal elindított együttműködést, a Függöny fel! sikere után az új évadban is lesz koprodukció a két teátrium között. Ugyancsak jó kapcsolat alakult ki többek között a József Attila, a Veszprémi Petőfi, a Dunaújvárosi Bartók, a Szabad Tér és a Veres1 Színházzal, valamint a RaM Colosseummal és a Ivancsics-társulattal.

 

MTI / Zenthe Ferenc Színház nyomán
3100.hu Fotó: A Zenthe Ferenc Színház 2018/2019-es premier-előadásait bemutató sajtótájékoztató