Négy képviselőjelölt közül választhat a 3-as számú salgótarjáni választókerület lakossága

Hétfőn délután lejárt a 2020. április 5-re kitűzött salgótarjáni időközi önkormányzati képviselőválasztás jelöltállítási határideje. A helyi választási bizottság hétfő délutáni (és korábbi) döntéseinek értelmében a zagyvarónai központú, a Salgó kapu környékét, Rónafalut, Rónabányát, Pintértelepet, Eresztvényt, Somoskőt és Salgóbányát is magába foglaló 3-as számú választókerületben négy jelölt neve szerepel majd a szavazólapon. A jelöltté váláshoz legalább 28 érvényes ajánlást kellett összegyűjteniük.

Bangó Krisztián a Munkáspárt színeiben; Kovács Andrea, a Salgótarján, Szeretem! Egyesület, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Lehet Más a Politika, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Tarjáni Városlakó Egyesület közös jelöltjeként; Tóthmihály Zoltán pedig az Eresztvény és Környéke SegíTek Egyesület jelölőszervezet színeiben indul. A választókerületben háromszor – 2010-ben, 2014-ben és 2019-ben – is bizalmat kapott, mandátumáról januárban egy tragikus balesethez kapcsolódó helytelen cselekedete miatt lemondó, majd a Fideszből kilépő Turcsány László függetlenként indul.

Szavazókörök: 9. Salgóbánya, 10. Somoskő, 11. Rónabánya telep, 12. Rónafalu, 13. Zagyvaróna I., 14. Zagyvaróna II., 15. Salgó kapu
Szavazókörök címei: Idősek Napközi Otthona (Vár út 7.), Orvosi rendelő (Vároldal utca 8.), Rónabánya telepi kultúrotthon (Vasas út 1.), volt “Kis Kilátó” kocsma épülete (Rónai út 49.), Bátki József Közösségi Ház (Zagyva utca 3.), Kanizsai Dorottya Tagintézmény (Acélgyári út 73.)
Választásra jogosultak száma: 2749 fő (a 2020. január 29-i adatok alapján)
Jelöltállításhoz szükséges ajánlások száma: legalább 28 darab

A Salgótarjáni Helyi Választási Bizottság hétfő délutáni sorsolása szerint a szavazólapon Turcsány László, Bangó Krisztián, Kovács Andrea, Tóthmihály Zoltán sorrendben lesznek megtalálhatóak a képviselőjelöltek. A választókerületben mintegy 2700 választásra jogosult voksolhat majd 2020. április 5-én. A kampányidőszak a szavazás napjáig tart, de április ötödikén már nem lehet választási gyűlést tartani, vagy politikai reklámot közzétenni.

 

3100.hu Fotó: Szavazólapi sorrendet sorsolnak a Salgótarjáni Helyi Választási Bizottság tagjai a testület 2020. március 2-i ülésén