Négy évre ítélték a férfit, aki több salgótarjáni lakást is kifosztott

Négy év börtönre ítélték azt a férfit, aki 2016-ban elkövetett bűncselekményei miatt most állt bíróság elé, miután külföldön is letöltötte a rá kiszabott szabadságvesztést – közölte Bóna Gyula megyei főügyész.

A munkanélküli, jövedelemmel nem rendelkező vádlott még 2016 júliusának közepén több alkalommal lopott egy salgótarjáni lakásból készpénzt, táblagépet, digitális fényképezőgépet és egyéb eszközöket, összesen majdnem 150 ezer forint értékben.

A férfi 2016 szeptemberében egy másik salgótarjáni lakásba is betört, onnan két millió forint készpénzt, 3500 amerikai dollárt, és nagyobb mennyiségű ékszert zsákmányolt.

A lakásban a bűnügyi technikusok szag- és DNS-mintákat is rögzítettek, ezek alapján bukkantak végül a betörő nyomára. A két, üzletszerűen elkövetett lopáson túl a férfinak garázdaság és könnyű testi sértés miatt is felelnie kell. Az elkövető mindeközben külföldön is börtönbe került, így az ügyészség csak 2020 májusában tudott ellene vádat emelni.

A férfi többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső, jelenleg is már más magyarországi ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti.

A vádlott a Salgótarjáni Járásbíróságon tartott előkészítő ülésen beismerő vallomást tett. A bíróság végül négy év börtönbüntetésre ítélte a férfit, aki feltételesen sem bocsátható szabadlábra. Az ítéletet a vádlott és a védője is tudomásul vette, így az jogerős.

 

3100.hu Fotó: A Salgótarjáni Járásbíróság