Négy év börtönre ítélték az idős asszonyokat kifosztó salgótarjáni férfit

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelését követően a bíróság jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte azt a 39 éves férfit, aki idős, illetve figyelmetlen sértettektől tulajdonította el a táskáikat a megyeszékhely belvárosában.

A büntetett előéletű – korábban rablás és lopás miatt is börtönbüntetésre ítélt – salgótarjáni vádlott tavaly nyáron pénzszűkében volt, ezért az általa már korábban alkalmazott módszerrel akart ismét pénzhez jutni – ismertette Bóna Gyula megyei főügyész. A belvárosban előbb egy 82 éves, nehezen mozgó nőt követett, majd fosztott ki; majd néhány nappal később egy gyógyszertárból hazafelé tartó 70 éves nő kezéből rántotta ki a szatyrát. Előbb esetben 12 ezer forintot, utóbbi idős nőtől 10 ezer forintot zsákmányolt, a számára értéktelen dolgokat pedig kidobta a kukába, illetve szétdobálta.

A megyei főügyész közölte: a sértettek idős koruk és részben egészségi állapotuk miatt korlátozottan voltak csak képesek a történtek elhárítására, ezért a második bűncselekmény után elfogott, azóta letartóztatásban lévő férfit két rendbeli kifosztással, valamint okirattal visszaéléssel vádolta meg az ügyészség.

A férfi – a nyomozás során és a bíróságon is – beismerte tetteit és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért őt a Salgótarjáni Járásbíróság négy év börtönbüntetésre ítélte, valamint négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. Miután az ítéletet az ügyész mellett a vádlott és védője is tudomásul vette, így a döntés jogerős.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)