Napokig volt csak szabadlábon a notórius bátonyterenyei gépkocsifeltörő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak az 54 éves bátonyterenyei férfinak a letartóztatását, aki – legutóbb – szeptember 27-én tört fel egy autót – tájékoztatta a 3100.hu-t Bóna Gyula.

A megyei főügyész ismertetése szerint a férfi a bátonyterenyei Vasút úton látott meg egy női táskák egy ott parkoló autóban. Kifeszítette a személygépkocsi bal hátsó ablakát, majd az autóból ellopta a táskát, amiben a sértett okiratai, mobiltelefonja és egyéb használati tárgyai mellett 20 ezer forint volt. Zsákmányának összértéke elérte 100 ezer forintot.

Bóna Gyula közölte: a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság rendőrei a rendelkezésre álló térfigyelő kamera felvételek alapján rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetőjét, aki többszörös visszaesőként jól ismert a hatóság előtt, korábban is gépkocsifeltörések miatt ítélték el.

Legutóbb szeptember közepén került szabadlábra.

Az 54 éves férfi által elkövetett legutóbbi gépkocsifeltörés helyszínelése (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
Az 54 éves férfi által elkövetett legutóbbi gépkocsifeltörés helyszínelése (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A főügyész tájékoztatásából az is kiderült, hogy a rendőrség a barátnője lakásán fogta el a férfit, és mivel ellene jelenleg is több bírósági eljárás folyik, a Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve, a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.