Muzsikál az erdő – Kedden Eresztvénybe érkezik az erdei programsorozat

Szombaton kezdetét vette a “Muzsikál az erdő” – Mátrai művészeti napok rendezvénysorozat, amely több nógrádi helyszínen kínál az előttünk álló napokban színvonalas kikapcsolódási lehetőséget.

A program felöleli a művészetek rétegeit, a természet, a környezet megóvásának a fontosságát, a fenntartható életforma jelentőségét. Célja a környezettudatos fenntartható életforma népszerűsítése is az erdő és a zene, a művészet erejével.

A “Muzsikál az erdő” 2004 nyarán szerveződött első alkalommal, a kezdeti 3-4 napos eseményből nőtte ki magát a Mátrában és térségében 9 napos, 9 helyszínen zajló eseményfolyammá. Az idei kelet-nógrádi helyszínek között szerepel Tar-Fenyvespuszta, ahol szombaton Szalóki Ági és Bolya Mátyás adott duókoncertet.

Kiemelt szerepet kedden Salgótarjánon belül Eresztvény, ahol a Novohrad-Nógrád Geopark Látogatóközpontjának közelében, erdei helyszínen ad koncertet Csík János és a Mezzo.

Szerdán Mátraverebély-Szentkúton a Misztrál együttes zenél, a csütörtöki helyszín Pásztó-Mátrakeresztes lesz, ott a Zoord zenekaré lesz majd a főszerep. A kelet-nógrádi helyszínek között az utolsó Szurdokpüspöki lesz július 5-én, pénteken, többek között a Kaláka együttessel.

A programsorozat keretein belül a kulturális programok mellett lehetőség van kirándulásra, kézműves programokra és lovas túrákra is.  A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat megvalósítására Salgótarján térségében egy háromoldalú együttműködés ad lehetőséget, erről korábban itt írtunk. A részletes eresztvényi program ide kattintva tekinthető meg.

 

Kiemelt fotó: Szalóki Ági énekes és Bolya Mátyás zenész koncertje a 16. Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvényen Tar-Fenyvespusztán (Fotó: MTI/Komka Péter)