Muzsikál az erdő – Eresztvény volt a leglátogatottabb helyszín

Csík János és a Mezzo zenekar Eresztvényben (Fotó: MTI/Komka Péter)

Annak ellenére, hogy idén első ízben rendeztek programot Salgótarján-Eresztvényben a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatában, a vasárnap éjjel zárult kilenc napos eseménylánc leglátogatottabb helyszíne ez volt.

Csík János és a Mezzo, valamint a Talamba ütőegyüttes koncertje rekord nézőszámot vonzott a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontjához – mondta el kérdésünkre Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára. Hozzátette azt is, hogy a rendezvénysorozat mind a 130 tervezett programja megvalósult, úgy a közönség, mint a művészek utólagos visszajelzése messzemenőkig pozitív.

Az időjárás is kegyes volt a programokhoz, amelyekről összességében is elmondható, hogy minden eddigit meghaladó volt az érdeklődés, az elmúlt tizenhat év alatt ennyien még sosem látogattak ki a mátrai erdőkbe kulturális eseményükre. Matuz Viktória hangsúlyozta: a 9 nap 9 helyszínén összesen 700 közreműködő vett részt, köztük többek között művészek, szervezők, önkéntesek, tudományos előadók és túravezetők.

 

Kiemelt fotó: Csík János és a Mezzo zenekar Eresztvényben (Fotó: MTI/Komka Péter)