Műhelytábor zajlik hétfőtől a Stromfeldben

Esztergálhatnak, kipróbálják a lézer-gravírozást, megismerkednek a 3D-tervezéssel és 3D-nyomtatással, a CNC-berendezések működésével és használatával, továbbá sok egyéb más érdekes dologba is bepillantást nyerhetnek azok az általános iskolás fiatalok, akik részt vesznek a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikuma háromnapos nyári, napközis táborában.

A Stromfeld oktatói a szakképzési centrum támogatásával immár hagyományos módon tartanak nyári tábort elsősorban hatodik és hetedik osztályos diákok számára, hogy bepillantást nyújtsanak technikumban tanuló diákok életébe, illetve a szakmák varázslatos világába – közölte a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum.

Máté Gábor műhelyfőnök ismertetése szerint 21 diák jelentkezését fogadták el, ők hétfőtől a háromnapos táborban kipróbálhatják és fejleszthetik a kézügyességüket és a kreativitásukat. A műhelyfőnök megjegyezte: a Stromfeld nyári műhelyfoglalkozásain az anyagmegmunkálás alapjait akár emléktárgyak készítése közben sajátíthatják el a résztvevők, működés közben láthatják a legkorszerűbb berendezéseket, miközben a Smart-teremben például szakmai idegen nyelvi felkészítővel színesítik a programjaikat.

A tábor egyébként a szakképzési centrum és a Stromfeld jóvoltából ingyenes, a gyerekeknek és családjaiknak egyedül az étkezés díját kell kifizetniük. A táborozók elsőként, a Stromfeld diákjait is megelőzve vehetik birtokba a technikum felújított tanműhelyét.

 

3100.hu archív fotó: Műhelytáborban résztvevő gyermekek a salgótarjáni Stromfeldben, 2019 augusztusában