Móra mesebirodalma címmel nyílt kiállítás Salgótarjánban

Salgótarjánba érkezett a szegedi Móra Ferenc Múzeum vándorkiállítása, a tárlatot pénteken nyitották meg a Dornyay Béla Múzeumban. Bár az időszaki kiállítás a Móra mesebirodalma címet viseli, egyaránt érdekes lesz a gyermekeknek és a felnőtteknek is – emelte ki a 3100.hu megkeresésére Shah Gabriella, az intézmény igazgatója.

A Dornyay Béla Múzeum vezetője megfogalmazta: a kiállítás tele van játékkal, idézetekkel, versekkel, de utóbbiak nem “nyomják agyon” a tárlatot.

Inkább szórakoztatva tekinthetünk bele olyan versekbe, amelyeket óvodában vagy iskolában tanultunk. Például a cinege cipője vidáman előadva, de megismerkedhetünk a kis bice-bócával is vagy nyakkendőt köthetünk a gavallér zsiráfra. Nem úgy járható végig ez a tárlat, mint egy statikus kiállítás, hogy “íme Móra Ferenc élete, olvassák, olvassátok el…”, hanem az idézetekhez játékosan kapcsolódnak feladatok. Sokféle lehetőséget kínál a tárlat, ami nem mellesleg tele van szimbólumokkal. Ajánlom mindenkinek, aki szereti Móra Ferencet, vagy szeretné megszeretni – mondta Shah Gabriella.

A Móra mesebirodalma – Kalandozások Panka és Vadember útján című tárlat év végéig látogatható a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban.