Modern köntösbe öltöztetett nagy klasszikust állít színpadra a Zenthe Ferenc Színház

Az évad első bemutatója Shakespeare nagy komédiáinak záró műve (eredeti címén Vízkereszt, vagy amit akartok), a klasszikust Tarnóczi Jakab a már tőle megszokott módon, friss és újszerű látásmóddal állítja a Zenthe Ferenc Színház deszkáira. A darabot a Szkéné Színházzal koprodukcióban viszik színre, egy felvonásban, modern színházi nyelven.

A színészgárdában a Jászai Mari-díjas Bozó Andrea és Kaszás Gergő, valamit a Soós Imre-díjas Rácz János mellett, számos fiatal tehetség is szerepet kap – ismertette a 3100.hu megkeresésére a Zenthe Ferenc Színház igazgatója. Simon Lajos hozzátette, hogy a péntek esti premiert követően szombaton és vasárnap este is láthatja majd a darabot a közönség Salgótarjánban.

Illíria szigetének népe álmos-derűs egyhangúságban él. Erre a helyre csak megérkezni lehet, elhagyni soha. Az van, ami a tengeren innen van. Ezt kell szeretni. És itt mindenki szeret(ne) valakit. És mindenki azt szeretné, akit nem lehet. A hajótörést szenvedett Viola a finom lelkű Orsino herceget, Orsino a gyászba öltözött Olívia grófnőt, Olívia a fiúnak öltözött Violát akarja. Szerelmesek és cselszövők kergetik egymást utcákon, kertek alatt, a zenétől átitatott illír éjszakában. Az élet derűs. Az illír elit jól elvan. A részegesek részegeskednek, az udvari bolond énekel, az udvarmester rendet tart, az udvarhölgy mesterkedik. Szól a zene. (Zenthe Ferenc Színház | Amit akartok)

A Zenthe Ferenc Színház igazgatója kiemelte: duplán izgalmas hétvége előtt áll a társulat és személy szerint Tarnóczi Jakab, aki a premier mellett a Színikritikusok Díjátadója okán is várhatja a hétvégét. A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal ismeri el az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit, a legígéretesebb pályakezdők díjára esélyes három jelölt között van a fiatal salgótarjáni rendező is – emlékeztetett rá Simon Lajos. A Színikritikusok Díjátadóját vasárnap este nyolc órától tartják majd a budapesti Katona József Színházban.

 

Kiemelt fotó: Az Amit akartok próbafolyamata augusztus első felében kezdődött a salgótarjáni színházban (Fotó: Lőrincz Bence | Zenthe Ferenc Színház)