Mobiltelefonokat, parfümöket és aranyláncot lopott egy salgótarjáni férfi

Utóbbit egy zálogházból vitte el, ezt követően fogták. Mindezeken felül még kábítószert is találtak nála – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az egyik salgótarjáni zálogházból kedden kora délután értesítették a rendőrséget arról, hogy onnan egy férfi egy aranyláncot lopott el. A férfit a bejelentést követően egy órán belül elfogták a salgótarjáni rendőrök. Kiderült: a 26 éves férfi kivetette az eladóval az egyik aranyláncot a zárt vitrinből, kézbe vette hogy megnézze, majd ekkor nemes egyszerűséggel elszaladt vele.

Bár egy órán belül elfogták, ennyi idő elég volt neki arra, hogy azt egy ismerősének eladja.

A nyomozás során már az is kiderült, hogy a férfi lehetett az a személy is, aki még decemberben egy salgótarjáni telefonos szaküzletből távozott fizetés nélkül egy mobiltelefonnal, néhány nap elteltével egy megyeszékhelyi drogériából három parfümmel sétált ki, múlt héten szerdán pedig egy salgótarjáni edzőteremből egy nő – maga mellé, a padra helyezett – mobiltelefonját lopta el. A 26 éves férfi a sértetteknek cselekményével összesen közel 300 ezer forint kárt okozott.

Ha mindez még nem lett volna elég, elfogását követően, ruházatának átvizsgálásakor 8,4 gramm kábítószert is találtak nála.

A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását is. A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon azt is vizsgálják, hogy az illető más hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható-e.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)