Mobil vadászleseket kaptak a város környékén működő vadásztársaságok

Mobil vadászleseket vásárolt és adott át a város környékén működő vadásztársaságoknak Salgótarján önkormányzata. A városvezetés nevében Fekete Zsolt polgármester adta át a fémszerkezetű, szétszerelhető és egy akár autóval is szállítható leseket a vadásztársaságok képviselőinek. A mobil lesek átadása annak a folyamatnak a része volt, mellyel az önkormányzat és a vadászok a város egyes területein egyre gyakoribb vadjelenlétre kívánnak reagálni.

A háttérben folyik az a munka is, amely a lakossági bejelentésekre való reagálás rendszerét hivatott kialakítani. Ha minden szabályozási és egyéb feltétel megfelelő lesz, az illetékes vadásztársaság szakembere a mobil lesek segítségével szinte bármelyik városrész közelébe ki tud majd települni. Ebben a mobil leseknek azért van fontos szerepük, mivel lakott területen a vadászok nem lőhetnek, ezért a városrészekbe bejáró vadak elejtésére csak az érintett helyszínekhez legközelebbi külterületen van lehetőség.

A mobil lesek használatával a vadászok a városrészekbe vezető vadcsapásokra célzottan tudnak majd kitelepülni, a lakott területhez lehető legközelebbi, de már lövések leadására lehetőséget adó pontokra.

 

(Kiemelt fotó: Kerényi Tamás | Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata)