Mintegy 22 ezer virágot ültettek ki a salgótarjáni közterületekre

Elsősorban tulipánokkal és árvácskákkal végezték el a város tavaszi virágosítását a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársai. Mintegy 22 ezer palántát ültettek ki az elmúlt időszakban a város köztereire – hangzott el a Salgótarjáni Városi Televízió riportjában.

Az árvácskákat a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. telephelyén állították elő a cég munkatársai – mondta el a városi televíziónak Majkút Gabriella. Tulipánból mintegy 15 ezret, árvácskából 7 ezret ültettek ki, elsősorban a púder színek dominanciájában. Ezt narancs, korall, sötétlila és lilás-feketés színekkel törték meg némileg a parkok, körforgalmak, virágládák megszépítése során – tette hozzá a szakember.

A virágzási idő nagyjából két hét, ezt követően a visszaszáradt tulipánokat eltávolítják, majd leszárítják, hogy a későbbiekben ezeket a cég karitatív céllal különböző szervezeteknek, iskoláknak, óvodáknak ajándékozzák oda. A közterületekről is csak azért távolítják el a töveket, mert helyükre érkeznek majd az egynyári virágok, melyeket szintén a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft.-nél állítanak elő és a cég munkatársai ültetnek majd ki várhatóan májusban. Salgótarjánban a kána virágok fognak majd dominálni, de lesznek – kísérletképpen – újfajta növények is, melyeket meglepetésnek szánnak a cég munkatársai a városlakók számára.

 

3100.hu Fotó: Virágos zöldterület a salgótarjáni Városháza előtti útszakasznál