Mintegy 169 millió forintból újul meg újabb négy városi fenntartásban lévő út

Idén ősszel négy helyen valósul meg önkormányzati utak felújítása Salgótarjánban – közölte az önkormányzat. A beruházások a városnak korábban megítélt 1,5 milliárd forintos rendkívüli kormánytámogatásból valósulnak meg.

A Jónásch körút “hátsó szakaszának” felújítása (a Határ úttól a 61-es házszámú ingatlanig) a napokban kezdődik, a felújítás összköltsége 42 millió forint. Szintén ezekben a napokban jelennek meg a munkagépek a városi rendőrkapitányság közelében található Liget úton is, a beruházás költsége közel 34 millió forint.

A zagyvapálfalvai, Rózsafa út elejéről leágazó Kölcsey utca felújítása közel 38 millió forintból valósulhat meg, a munkálatok itt október első hetében kezdődnek majd. A belvárosi Óvoda tér felújításának szintén október elején kezdenek neki, a beruház itt bő 55 millió forintba kerül majd.

A kivitelezők a Salgó Gránit Kft., a Fort-Bau Therm Kft., a JNN Beruházó és Vagyonkezelő Kft. és a TRIOMER Kft.,

a befejezési határidő mind a négy helyszín esetében idén november vége.

A munkavégzés forgalomkorlátozással jár majd, az esetleges kellemetlenségekért az önkormányzat és a kivitelezők a közlekedők, valamint az érintett területek lakóinak megértését és türelmét kérik.

 

3100.hu Fotó: A Liget út, a felújítás előtti állapotában