Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Félegyházi Éva

V. Salgótarjáni Sportos Egészségnap és Gasztro Nap (Fotó: Tarjáni Szabadidősport Klub | Blayer Viktória / Blayer Ádám)

 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Csik Ferenc-, Bay Béla-, Kemény Ferenc-, Eszterházy Miksa- és Kerezsi Endre-díjakat, miniszteri elismerő okleveleket, valamint a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját adta át a Magyar Sport Napja alkalmából a Pesti Vigadóban.

 

Balog Zoltán az ünnepségen hangsúlyozta: A sport nem néhány ember hobbija, hanem nemzeti ügy, a polgárosodás fontos eszköze, az emberi erőforrás egyik legfontosabb területe. Hiába támogat egy kormányzat sportolókat és sportot, ha nincs igazi teljesítmény és ha nincsenek megfelelő feltételek – tette hozzá.

Mint mondta: Öt év alatt 586 sportpálya épült, megduplázódott az igazolt sportolók száma az öt legnépszerűbb csapatsportágban, folytatódik a tornaterem- és uszodaépítési program, szeptembertől pedig 1 millió 173 ezer tanuló 12 évfolyamon keresztül fog sportolni minden tanítási napon. A mindennapos testnevelés a lakosság 70 százalékának és a diákok 90 százalékának élvezi a támogatását. A sport és szabadidős ágazatokra 22 milliárd forint többlettámogatás jut 2017-ben – olvasható a kormány honlapján.

 

(Fotó: Bartos Gyula | EMMI)
(Fotó: Bartos Gyula | EMMI)

 

A tárca vezetője köszönetet mondott a díjazottaknak és az ösztöndíjasoknak, akik a magyar sport sikeréért fáradoznak.

A mai nap összeköti az előző nemzedéket, akikre valóban büszkék lehetünk és a következő nemzedéket, akikre büszkék fogunk lenni

– fogalmazott.

 

A sportszakmai területen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Salgótarjánból

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] Félegyházi Éva, a Tarjáni Szabadidősport Klub elnöke. [/highlight]

 

Kiemelt fotó: Félegyházi Éva (elől, középen) az V. Sportos Egészségnap köredzésének résztvevőivel (Forrás: Tarjáni Szabadidősport Klub | Facebook)