Miniszterelnöki látogatás: zajlanak az előkészítő egyeztetések

 

Miután Lázár János múlt csütörtökön bejelentette, hogy ezen a héten várható Orbán Viktor miniszterelnök salgótarjáni látogatása a Modern Városok Program keretein belül, már péntek este polgármesteri/országgyűlési képviselői/miniszterhelyettesi/miniszterelnöki biztosi négyesben történt egyeztetés.

 

3100.hu | Modern Városok Program: Salgótarjánba látogat Orbán Viktor

Modern Városok Program: Salgótarjánba látogat Orbán Viktor Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a ma délután tartott 49. Kormányinfo sajtótájékoztatón jelentette be a miniszterelnök salgótarjáni látogatását. Lázár János úgy fogalmazott: a miniszterelnök a Modern városok program keretében várhatóan a jövő héten Salgótarjánba látogat.

 

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő pénteken napközben az ország jövő évi költségvetésével és a TOP-program előrehaladásával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Salgótarjánban. A csütörtöki bejelentést követően itt érintette a miniszterelnöki látogatást is. Becsó Zsolt elmondta: a tervek szerint ezen a héten érkezik Salgótarjánba a miniszterelnök – ha be tudja illeszteni a programjába a látogatást. Amennyiben nem, annak csak “objektív okai” lehetnek, de június 10-ig bezárólag utóbbi esetben is biztosan megejti majd látogatását.

Nyilvánvalóan a kormányzat is ki fogja alakítani a saját álláspontját, lesz javaslat, felvetés. Tulajdonképpen ennek az egyezetésnek a “következménye” lesz majd a következő lépés, a miniszterelnöki látogatás, ahol már konkrét dolgokban kell megegyezni

– mondta Becsó Zsolt arról, hogy a látogatást előkészítő egyeztetések már el is kezdődtek.

 

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] Nagyon tartalmas, jó program [/highlight]

– tette hozzá arról a dokumentumról, melyet a városvezetéssel közösen sikerült összeállítani.

 

Pénteken este Salgótarjánban már egyeztettek is a felek:

  • Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője,
  • Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár,
  • Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere,
  • Héjj Dávid, a miniszterelnök feladatkörébe tartozó ügyekben szükséges társadalmi és kormányzati egyeztetéseket koordináló miniszterelnöki biztos.

 

Kiemelt fotó forrása: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő | Facebook