Mindkét sofőr felelős az öt sérültet eredményező ceredi balesetért

Helyszínelés a balesetnél Cereden, 2019. októberében (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
Helyszínelés a balesetnél Cereden, 2019. októberében (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 40 és egy 26 éves Nógrád megyei férfival szemben is, akik sofőrként ketten együttesen okoztak egy öt személy sérülésével járó balesetet – közölte a 3100.hu-val a megyei főügyész.

Bóna Gyula tájékoztatása szerint a fiatalabb férfi még 2019 októberében közlekedett Cereden 70 km/h körüli sebességgel, amikor előtte egy kisteherautóval elindult az idősebb sofőr, aki aztán balra, egy szemközti autóbehajtóra kezdett kanyarodni. A személygépkocsi sofőrje az elé kanyarodó jármű láttán fékezni kezdett, az ütközést azonban nem tudta elhárítani. A baleset következtében eltört a vele utazó egy éves kislány csuklója, a két sofőr és mindkettőjük utasai könnyebben megsérültek.

Az ügyészség szerint mindkét sofőr hibás volt: a kisteherautó vezetője figyelmetlenül indult el, míg a személyautó sofőrje túl nagy sebességgel haladt. Mindkettejükkel szemben pénzbüntetés kiszabására és a 160 ezer forintos bűnügyi költség megfizettetésére tettek indítványt, az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt majd.

 

Kiemelt archív fotó: Helyszínelés a balesetnél Cereden, 2019. októberében (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)