Milyen cipőről álmodnak a férfiak?

A férfi cipő az öltözködés elmaradhatatlan része, ám az ideális típus megtalálása sokak számára nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Vannak nők, akik először a cipőt nézik meg az erősebbik nem tagjain, de ha ez nem is így van minden esetben, akkor is különösen fontos, hogy milyen megjelenéssel bír a lábbeli. Az ecipo.hu szerint a sportos darabokon túl a bakancsok és az elegáns férfi cipő sem hiányozhatnak a gardróbból, így mindig rendelkezésre áll az alkalomnak megfelelő megoldás.

Fókuszban a kényelem

Míg nőként hajlamosak vagyunk tűsarkú cipőkbe gyömöszölni lábunkat és akár a kényelmet is feláldozni a vonzó megjelenés oltárán, addig a férfiaknál ez egészen másként működik. Mint oly sok esetben, így a cipőviseléskor is megmutatkozik a két nem közötti különbség. A megfelelő férfi cipő beszerzésekor a legtöbbek számára döntő a kényelem. Aligha találkozunk olyan férfival, aki szívesen viselne kényelmetlen darabokat és ez az alkalmi lábbelik kapcsán sincsen másként. A sportcipők vagy éppen a laza eleganciát nyújtó megoldások egyaránt kedveltek, és legtöbben szeretnek magukénak tudni néhány pár kiváló minőségű bőr félcipőt is.

Elegancia, ami illik a munkához

A munkahelyi tevékenységi körtől és feladatoktól függően akár az elegáns megjelenés is lehet követelmény. Ilyenkor természetes, hogy a sportos férfi cipő helyett inkább a félcipőkre, vagy a magasított szárral rendelkező bőr lábbelikre esik a választás. A megfelelő méret és a megbízható minőség legalább olyan lényegesek, mint a tisztaság. Törekedjünk tehát arra, hogy a rendszeres ápoláson túl a napi tisztítás se maradjon el, hiszen kevés kiábrándítóbb dolog létezik, mint a koszos férfi cipő. Ez sokat elárul az igényességről, vagy éppen annak hiányáról.

 

Vagány darabok utcai ragadozóknak

Ma már nem kell leragadnunk a fekete és barna színeknél, hiszen a férfi cipők esetében is a színeké a főszerep. Természetesen nem akkor, amikor színházi látogatásról vagy egy prezentációról van szó, viszont a vásárlás, randevúzás vagy az éjszakai szórakozás alkalmával nyugodtan szabadon engedhetjük fantáziánkat. A színes, vagány darabok sem nélkülözik a férfiasságot, ha figyelmet fordítunk a megfelelő minőségre. A laza elegancia soha nem megy ki a divatból, és amennyiben passzol az öltözködési stílusunkhoz és személyiségünkhöz, akkor valóban vonzó lehet a megjelenés.

Férfi cipő sportoláshoz

A sportos lábbelik sem hiányozhatnak a gardróbból, ezek ugyanis az aktív testmozgás mellé bizonyulnak ideálisnak. Ilyenkor különösen fontos a kényelem és a megbízhatóság, hiszen például futás, vagy a konditermi kitörések alkalmával ezeken akár a sportsérülések elkerülése is múlhat. Futáshoz speciális futócipőt javasolnak a szakemberek, mely védi az ízületeket és megfelelő megtámasztást nyújt a bokának. Érdemes egy jó futócipőt beszerezni, hiszen az télen-nyáron kitűnő szolgálatot tesz majd.

Maradj lendületben egész nap!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az aktivitás megőrzését. Nincs ez másként férfiként sem, amikor az élet számos területen állít kihívások elé. A munkahelyi magabiztosság könnyen múlhat azon, hogy mennyire vagyunk elégedett megjelenésünkkel, de ez az ismerkedésre is hatással lehet. Egy kényelmes férfi cipő nem csak komfortérzetet biztosít a nap folyamán, hanem megteremti azt a kényelmet is, amelynek hála egész nap lendületben maradhatsz akár sportolás, akár egyéb tevékenységek kapcsán. Ugyan a trendek férfi cipő beszerzésekor is lényeges, de sokkal inkább múlik a megjelenés a stílusosságon.

 

(x)