Miben tud segíteni a fogyasztó tea?

A normál testsúly elérésében és fenntartásában nagy segítséget jelenthet a fogyasztó tea. A benne megtalálható értékes hatóanyagok egyértelműen hozzájárulnak ahhoz, hogy a zsíranyagcsere beinduljon, a szervezet megszabaduljon a méreganyagoktól, és a mozgás is sokszoros hatékonysággal működjön.

 

A súlyfelesleg napjainkban rendkívül sokakat érint. Egyre többen látják be azt, hogy a plusz kilók nemcsak a magabiztosságra nyomják rá bélyegüket, hanem bizony komoly egészségügyi kockázatot is jelentenek.

De mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy mihamarabb sikerüljön leadni a felesleget? A hillvital.hu az életmódváltás részeként a fogyasztó tea rendszeres fogyasztását javasolja.

 

Fogyókúra helyett életmódváltás

Elég csak néhányat kattintani az interneten, és hatékonynak ígért fogyókúrás módszerek százaival találkozhatunk. Ezek sokszor azzal kecsegtetik a fogyni vágyókat, hogy akár rendkívül rövid időn belül is jelentős változás érhető el. Azzal azonban sokan nem számolnak, hogy a drasztikus kalóriamegvonás a legtöbb esetben komoly vitaminhiánnyal társul, hogy a rossz közérzetről és a vele együtt járó fejfájástól, szédülésről már ne is szóljunk. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fogyókúrák helyett kizárólag az életmódváltás lehet a jó megoldás a súlycsökkentés szolgálatában.

 

Ésszerűen összeállított étrend

A fogyás felé vezető út első lépcsőfoka az átgondolt étkezés. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ételeinknek el kellene veszíteniük élvezeti jellegüket, sokkal inkább egyfajta egészségtudatos táplálkozásról van szó. A legfontosabb az alapanyagok körültekintő megválasztása. A finomított szénhidrátoknak semmi helye a konyhában, és a legjobb, ha az ételekről alkotott képünket is gyökeresen átalakítjuk.

Célszerű arra figyelni, hogy mely alapanyagokkal ártunk szervezetünknek, és melyek járulnak hozzá a jó közérzethez, az egészség megőrzéséhez és persze a felesleges kilók leadásához. Az éhezés helyett a lassú felszívódású szénhidrátokat, a friss zöldségeket és a sovány húsokat érdemes előnyben részesíteni. Az értékes Omega-zsírsavakban gazdag olajokkal a szív-és érrendszer egészsége érdekében is tehetünk, így a tökmagolaj, vagy a lenmagolaj remek választásnak bizonyulnak. Az étkezéseket pedig érdemes kiegészíteni fogyasztó tea poharakba töltésével.

 

Tiszta víz és gyógyteák

A fogyáshoz nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Korántsem mindegy azonban, milyen formában történik ez. A rostosnak ítélt gyümölcslevek, a szénsavas üdítők, vagy az energiaitalok helyett célszerű szénsavmentes ásványvizet fogyasztani a legnagyobb mennyiségben. Emellé kitűnő döntésnek bizonyul a fogyasztó tea, amely hozzájárul a zsírok gyorsabb és eredményesebb lebontásához. Naponta a testsúly négy százalékának megfelelő minőségi folyadékot kellene innunk literben kifejezve.

 

Természetes hatóanyagok a fogyasztó teában

A természet patikája már nagyon sokszor bizonyította, hogy hatékonyan érhetőek el vele céljaink. Nincs ez másként a diéta és a zsírégetés területén sem. S hogy milyen gyógynövényeket érdemes bevetni ennek céljából? A borsmenta, a citromfű, a vízhajtó hatásáról ismert csalánlevél, a katángyökér, a rozmaring, vagy például a mostanában újra felfedezett tyúkhúr jó szolgálatot tesznek a súlyfelesleggel küzdők számára. Érdemes a gyógynövényeket olyan keverékben beszerezni, melyben ezek a megfelelő arányban vannak jelen. A fogyasztó tea mellett természetesen ne feledkezzünk meg a testsúlynak, edzettségi szintnek és kornak megfelelő rendszeres testmozgásról sem.

(x)