Mehetnek a kamionok Szlovákia felé határátkelőhelyeinken

Több országos média is közölte a hírt az előző órákban, hogy immáron a nógrádi határátkelőhelyeken sem léphetnek át a kamionok Szlovákia felé. 2015. január 30., péntek 16 órai információink szerint a hír téves, szabad a teherautó-közlekedés északi szomszédunk irányába.

A szlovák hatóságok a havazás miatt nem engedélyezik a 7,5 tonna össztömegnél nagyobb járművek behajtását Szlovákiába – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel. Aztán a délutáni órákban megjelent a hír, miszerint a nógrádi határátkelőhelyeket is a korlátozás részévé tették, ez azonban tévesnek bizonyult. A forgalom rendben zajlik Szlovákia nógrádi határhoz közeli régióiban, így nincs életben ilyen jellegű korlátozás – erősítette meg honlapunknak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Megyei Katasztrófa-védelmi Igazgatóság is.

A megyei közlekedésben azonban vannak fennakadások. Reggel teljes útzár volt a 2-es főúton Nógrád megyében, Drégelypalánknál, ahol két elakadt kamion műszaki mentését végezték – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője péntek reggel az MTI-vel. Angyal Eszter elmondta, hogy a havas úton megcsúszott, majd az út menti árokba hajtott egy kamion a 2-es főúton Drégelypalánk térségében, a szerelvény pótkocsija az úttesten áll. Egy kamion megpróbálta kikerülni a járművet, de az szintén elakadt – tette hozzá. A balesetben nem sérült meg senki. A műszaki mentést a rétsági katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói végzeték, a korlátozást 10 óra magasságában oldották fel.

Délután négyen sérültek meg egy balesetben a 22-es főúton Endrefalva és Szécsény között, a szakaszon félpályás útlezárás mellett lehetett haladni – közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Dankóné Nagy Éva elmondta: a 22-es főút 43-as kilométerénél egy autós Endrefalva irányából tartott Szécsény felé, a nedves úttesten megcsúszott és az árokba hajtott. A balesetben négyen sérültek meg, valamennyiüket kórházba szállították – tette hozzá.

Salgótarjánban a TESCO-körforgalomnál ütközött össze egy autóbusz és egy pénzszállító 16 óra magasságában, a rendőrök a helyszínen intézkednek – ezt már a Rádió Focus egy hallgatója közölte a mai Délutáni Csúcsban.

MTI | Rádió Focus nyomán