Megyei listát állított Nógrádban a Fidesz-KDNP, az MSZP és a Munkáspárt

Bejelentett vagy nyilvántartásba vett megyei listákkal bír Nógrádban a Fidesz-KDNP pártszövetség, az MSZP és a Munkáspárt is. A megyei listát állító jelölőszervezetek szeptember 10-ig gyűjthetik az ajánlásokat.

A nem megyei jogú városban élők megyei önkormányzati képviselőket is választanak az őszi önkormányzati választáson, az úgynevezett megyei listán. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény alapján a megyei közgyűlés tagjainak számát a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának évében, a január 1-jei lakosságszám alapján kell meghatározni. Azt már korábban bejelentették, hogy ez alapján Nógrádban változatlan létszámmal, 15 képviselővel működik tovább a megyei közgyűlés október 13. után.

A megyei listák bejelentési határideje előtt két nappal három párt vagy pártszövetség bír bejelentett vagy nyilvántartásba vett listával. A leghosszabb a Munkáspárté, ahol 34 személy sorrendjével állítottak listát, a Fidesz-KDNP közös listáján 25, a MSZP önálló listáján 9 személy neve található. A Fidesz-KDNP listáját a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének jelenlegi elnöke és alelnöke, Skuczi Nándor és Barna János vezetik.

 

Az eddig ismert megyei listák

Fidesz-KDNP (első tíz jelölt): Skuczi Nándor, Barna János, Percsina Norbert, Laczkó Roland, Varga Béla, Meló Ferenc, Molnár Sándor, Rigó Dávid, Király Attila, Danyi Attila. MSZP: Borenszki Ervin, Plachy Krisztina, Radványszky Judit, Lombos István, Mag Gyula, Molnár Zoltán, Serfőzőné Fábián Erzsébet, Rozgonyi József, Szabó Péter. Munkáspárt (első tíz jelölt): Frankfurter Zsuzsanna, Velkovics Józsefné, Jónás Kornél, Balla Szabolcs, Mayer László Miklósné, Juhász Gáborné, Ghebali Kenza, Herédi Pál Zsoltné, Gaál Miklósné.