Megverte a szomszéd kutyáját, mert az elette az ételt sajátja elől

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy felmosónyéllel bántalmazta falubelije kutyáját.

A vádlott házának nyitott udvarára még márciusban szökött be közeli szomszédja négy hónapos német juhászkutyája, és elkezdte elfogyasztani a vádlott kutyájának kitett ételt. Mivel ez korábban már többször előfordult, a férfi felmosónyelet vett a kezébe és nagy erővel fejen ütötte a jószágot. A kutya koponyája az ütéstől betört, majd az orrán és fülein keresztül vérezni kezdett, az állat pedig hangosan sivított.

Ezt hallva többen számon kérték a terheltet, de az állaton segíteni már nem lehetett, ezért – mivel állatorvos azonnali értesítésére nem volt lehetőség – a további szenvedéstől megkímélendő, a kutya életét a helyszínen ki kellett oltani. A férfi indokolatlan bántalmazó cselekménye alkalmas volt arra, hogy az állat pusztulását okozza, ezért vele szemben az ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat.

A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tettek indítványt azzal együtt, hogy a vádlottnak az elpusztult kutya tulajdonosának anyagi kárát is meg kell térítenie, valamint a bűnügyi költségeket is meg kell fizetnie. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt majd – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.