Megváltozott a forgalmi rend az Úttörők úton

3100.hu Fotó: Új forgalmi rendet vezettek be az Úttörők úton

Életbe lépett az a forgalmi rend változás a vásártéri Úttörők úton, amit még szeptember második felében jelzett előre az önkormányzat. A változás lényege, hogy a forgalom az Úttörők úton egy irányba, a Tanács úti kereszteződéstől az Üvegfúvók szobor felé haladjon.

Az Üvegfúvók szobornál tehát immáron nem lehet bekanyarodni a Vásártér belső utcái felé, itt csak a kikanyarodás lehetséges a Rákóczi útra. A változtatásnak megfelelő új közlekedési táblákat kihelyezték, a megváltozott forgalmi rendre pedig külön is felhívják az arra közlekedők figyelmét.

Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere korábban a 3100.hu megkeresésére azt mondta: a változtatást az indokolta, hogy az eredendően kétsávos Úttörők úton az egyik oldalt jó ideje a parkoló autók foglalják el. Emiatt pedig a korábbi kétirányú közlekedés során rendszeresek voltak a kisebb forgalmi fennakadások és nehézkes volt a nagyobb gépjárművek mozgása is.

A változást emellett egy másik, forgalomtechnikai szempont is indokolta: a Tanács útról sokszor problémás kikanyarodni a Rákóczi útra, az egyirányúsítás következtében a forgalom egy része innen áthelyeződik az Üvegfúvók szobornál található két kereszteződésbe. A változás új parkolóhelyek kialakítását is magával hozhatja, várhatóan a jövő év során – mondta az alpolgármester, aki egyben a városrész önkormányzati képviselője is.

Dániel Zoltán hozzátette, hogy miután hasonló problémák tapasztalhatóak a Rokkanton is, így itt is tervbe vették az egyirányúsítást.

 

3100.hu Fotók: Új forgalmi rendet vezettek be az Úttörők úton