Újabb szabadtéri fotókiállítása lehet Salgótarjánnak

Két nógrádi nyertese is van a “Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projektkiírásnak. A Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. “Kerülj képbe! – Utcai művészet a kultúráért” címmel nyert támogatást, míg a varsányi Nógrád Turizmusáért Egyesület “Székely–palóc lakodalom” címmel valósíthatja meg mintaprojektjét.

A pályázóknak a múzeumi, könyvtári és közművelődési szakterület partnerségében kell közösségfejlesztési modelleket létrehozni. A mintaprojektek céljai, hogy helyi értékekre reflektáló, lokális identitástudatot és társadalmi részvételt erősítő, helyi gazdaságfejlesztést elősegítő közösségfejlesztési modelleket valósítsanak meg, mintaértékű közösségfejlesztési jó gyakorlatot mutassanak.

Miklós Rea, a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda vezetője a salgótarjáni projekttel kapcsolatban elmondta: a Rákóczi úton megvalósult szabadtéri fotókiállítás mintájára dolgozhat most együtt a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft., a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és a Dornyay Béla Múzeum.

Céljuk egy városközponti állandó fotókiállítás létrehozása, a Rákóczi úti természetfotós tárlattól eltérően ezúttal “Salgótarján életképeiből”. Terveik szerint a postai aluljáróban (vagy egy másik frekventált belvárosi helyszínen) alakítanák ki a szabadtéri tárlatot, melynek megvalósításához ezúttal is a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület tagjainak és a helyi amatőr fotósoknak a segítségét fogják kérni – mondta el a 3100.hu megkeresésére Miklós Rea.

A projekt támogatást biztosít a tárlat létrehozásához, az annak kialakítására szerveződő közösség koordinálásához, illetve egy nagyszabású nyitórendezvény megvalósításához is, melyhez múzeumi és könyvtári programelemek is kapcsolódnak majd.

 

3100.hu Fotó: Szabadtéri fotókiállítás a Rákóczi úton