Megütött egy buszsofőrt egy etesi férfi a salgótarjáni állomáson

Pénteken délután keveredett szóváltásba a salgótarjáni távolsági autóbusz-pályaudvar érkező oldalán egy 22 éves férfi egy buszsofőrrel, öt percen belül elfogták a rendőrök – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A hatóság tájékoztatása szerint a menetrend szerint közlekedő busz vezetője felszólította a férfit, hogy szálljon le a járműről, ezért a tettes először szidalmazta, majd ököllel arcon ütötte a sofőrt. A Volánbusz munkatársa ezt követően megpróbált elindulni a járművel, de a férfi leszakította a busz egyik ablaktörlő lapátját, a másikat megrongálta, továbbá a bezárt ajtót rugdosta. A sofőr a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett.

A bejelentést követően, a pontos és részletes személyleírás alapján, továbbá az azonnali rendőri intézkedéseknek köszönhetően az egyenruhások öt percen belül azonosították, majd a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves etesi lakost.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított férfit a nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy szemtanútól tudjuk, hogy a vélhetően ittas férfi lényegében őrjöngött a pályaudvaron, miután leszállította őt a buszról a sofőr. A két vele lévő személy – egy nő és egy férfi – próbálta őt megfékezni, több-kevesebb sikerrel. Miután megrongálta a buszt, a Bem úti kereszteződés, majd a túloldali benzinkút irányába elhagyta az állomás területét. Útközben járókelőket lökdösött, egy férfit majdnem kilökött a 21-es úton közlekedő autók elé a járdaszigetről. A rendőrök végül a benzinkút közelében fogták el és vezették vissza a történtek helyszínére.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)