Megújulva fogadja majd újra a gyermekeket a Kölyökzug

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében elrendelt intézkedések miatt zárva tart a József Attila Művelődési Központ, a helyzetet – többek között – a Kölyökzug megújítására használják fel a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont (Remek) munkatársai.

Balogh Katalin, a Remek vezetője megkeresésünkre emlékeztetett rá, hogy munkatársai a tavaszi járványhelyzet során a központ irodasorát újították meg. Kutatómunkát követően egy idővonalat rajzoltak fel a hosszú folyosó szekrényeire egy közösségi festés keretein belül.

Ezúttal a Kölyökzug kreatív megújítását tűzték ki célul kollégáim, hiszen jó ideje szerettük volna, hogy a helyiség ne csak berendezéseiben, hanem arculatában is illeszkedjen a gyermekek világához. A munkatársak ezúttal is közösségi festés keretében újítják meg a helyiséget, miután megálmodták a berendezésekhez illeszkedő grafikát – ismertette Balogh Katalin.

A Kölyökzug a veszélyhelyzet elmúltát követően újra helyet ad majd a rendszeres óvodára felkészítő foglalkozásoknak, illetve a kisgyermekkel az intézménybe érkező szülők is újra használhatják majd a helyiséget. A Kölyökzug – és maga a művelődési központ – a nyáron vált teljes mértékben bababaráttá, miután a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házzal együttműködésben annak berendezése pelenkázóval és szoptatós fotellel bővült.

 

12 éve működik a Kölyökzug

Véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára, de ha tetszett, nemsokára visszavárhat, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára, s valahány név a naptárba, eljövök még hozzátok, viszontlátásra pajtások! – hangzott el a jól ismert versike a József Attila Művelődési és Konferencia Központban kialakított Kölyökzug átadásán.

Ezzel a mondattal kezdődött a Nógrád Megyei Hírlap 2008. november 27-i beszámolója arról, hogy az Égből pottyant mesék, valamint a Zsebtévé egyik legnépeszerűbb szereplője, Levente Péter megnyitotta a művelődési központban a Kölyökzugot. Mint a lap akkor megírta (és ebben immáron több mint 12 éve nincs változás): a helyiség nyitvatartási időben folyamatosan, ingyenesen várja az apróságokat rengeteg játékkal, könyvekkel, foglalkoztatókkal.

 

3100.hu Fotók: A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont munkatársai közös tervezés után együtt valósítják meg a Kölyökzug festését