Megújult a Bánki-tó strandja

Mintegy 140 millió forintból újult meg a Bánki-tó strandja, melyet június 10-én, csütörtökön adtak át ünnepélyes keretek között – közölte az MTI.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ünnepségen kiemelte: a vakcináknak köszönhetően győzte le az ország a járvány harmadik hullámát, és ezért élhetik meg most az emberek szabadon a nyarat. Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy a strandot családbarát módon tervezték, így a legkisebbek is élvezhetik a vizet, élményeket szerezhetnek az árnyékolt pancsolóban, a nagyobbak számára pedig a tó kínál sok lehetőséget.

Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a turisztikai célpontokkal rendelkező települések számára gazdasági lehetőség a vendéglátás és a szálláshelyek biztosítása. A strandberuházást méltatva beszélt az elindult és tervezett fejlesztésekről, ezek között említette a kerékpáros és bakancsos turizmus fejlesztését a Börzsöny térségében, és más adottságokat is kiemelt, mint a várak, zarándokutak, kilátók.

Torma Andrea polgármester beszámolt arról, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program 140 millió forintos támogatásából gyerekpancsoló és játszótér jött létre, napozóágyakat kapott a közönség, megújultak a burkolatok, a lépcsők, a terasz, újjászületett a gyep és a növényzet.

 

Forrás: MTI | Kiemelt fotó: A Bánki-tó 140 millió forintból felújított strandja az avatás napján (Fotó: MTI/Komka Péter)