Megújul a pásztói strand környéke

Május 26-án aláírták a „Pásztó környezetfejlesztése” című projekthez kapcsolódó, a helyi strand környékének rendezését célzó kivitelezői szerződést – jelentette be Farkas Attila közösségi oldalán.

A város polgármestere ismertette: a munkaterület átadása a napokban megtörténik, a tervek szerint jövő év márciusának végén zárulhat le a beruházás. A projekt keretében egy gyermekeknek szánt csúszdaparkot építenek, továbbá felújítják a strand melletti aszfaltos parkoló területét is. Mindemellett rendezik a környező zöldterületet, további parkolókat alakítanak ki, akadálymentesítik a strandhoz vezető utat, illetve fákat és egyéb növényeket is ültetnek.

A „Pásztó környezetfejlesztése” projekt keretében nem csak a strand környéke, hanem többek között a Hunyadi udvar, a Stromfeld udvar, illetve a Vasútállomás előtti terület is megújulhat. Az érintett helyszíneken többek között felújítják a járdákat és parkolókat, tereprendezést végeznek, pihenőterületeket hoznak létre, valamint a közvilágítást is fejlesztik. A teljes beruházás mintegy 650 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósulhat meg.

 

Kiemelt fotó: A pásztói strand és környéke madártávlatból (Fotó: Dr. Becsó Károly Országgyűlési képviselő | Facebook)