Mégsem akarták elrabolni a kazári kislányt…

Illusztráció!

A gyermekkorú lány vallomása során többször ellentmondásba került önmagával, majd elismerte, hogy megtámadásának a történetét kitalálta – tájékoztatta honlapunkat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség ügyeletére 2015. március 24-én érkezett a bejelentés, miszerint egy gyermekkorú lány arról számolt be édesapjának és iskolai tanárának, hogy Kazár belterületén egy személygépkocsit vezető férfi az utcán arra kérte, hogy szálljon be a gépkocsiba. A sértett a kérésnek nem tett eleget, ezért az ismeretlen személy az autó felé húzta. A lány – elmondása szerint – a személybe belerúgott, aminek hatására a férfi végül elengedte őt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben. A rendőrség munkatársai ennek során hallgatták meg a gyermekkorú sértettet, akin bűncselekményre utaló nyom nem volt látható, a vallomása során pedig többször ellentmondásba került önmagával. A lány végül elismerte, hogy az általa előadottak nem fedik a valóságot,

[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   a történetet kitalálta.   [/highlight]

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, arra hogy a hatóság hasonló esetekben hamis tanúzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentéssel él az illetékes nyomozó ügyészségen és a felmerült költségeket megtérítteti.

Ezen ügy abból a szempontból is a figyelem középpontjában volt, mert a helyi közbeszédben és közösségi oldalakon többen is a feltételezett megyei emberrablási és szervkereskedelmi próbálkozások “igazolásának” egyik példájaként emlegették – erről itt írtunk korábban.

Kiemelt képünk illusztráció!