Megnyitották kapuikat a nógrádi strandok

Pásztón és Salgótarjánban is történtek korszerűsítések a létesítményekben a szezont megelőzően.

A Salgótarjáni Strandfürdő területén két medence – egy gyermekpancsoló és egy úszómedence – várja a fürdőzőket. Több millió forint értékben gondoskodtak korszerűsítéséről a salgótarjáni strandon az elmúlt hónapokban: új, fedett öltözőhelyiséget alakítottak ki a meglévő zárható szekrények mellett; beszereztek új zuhanyzó állványokat és napernyőket; felújították a meglévő napozó ágyakat, illetve további újakkal is bővítették a készletet. Újrafestették az öltözőket is, a víz tisztasága érdekében pedig megtörtént a homokszűrő berendezés teljes felújítása.

A pásztói strandon bár az elmúlt hónapokban előkészítő tevékenységeket folytattak a gyógyvizes medence jövőbeli megépítése érdekében, de ez nem befolyásolja a strand üzemelését. A létesítmény gyermeknapra kinyitott, Pünkösd óta pedig a gyermekmedence immáron két csúszdával is várja a legkisebbeket, miután biztonságuk érdekében lecserélték az itteni régi játszóeszközt, illetve egy másik újat is vásároltak. Mind Pásztón mind Salgótarjánban kiszolgáló egységek is várják a nagy melegben strandon hűsölni vágyókat.

Pásztó Város Önkormányzata 200 millió forint rendkívüli fejlesztési kormánytámogatásban részesült a helyi strand fejlesztésére. Ezt a támogatást arra fordítják, hogy felszínre hozzák a pásztói gyógyvizet és megvizsgálják egy melegvizes gyógymedence létesítésének lehetőségét. A megkérdezett vízügyi szakemberek szerint Pásztó alatt nincs termálvíz, ezért gondoskodni kell majd a felhozott gyógyvíz felfűtésről is. Farkas Attila polgármester a városi újság egyik korábbi számában kifejtette: a cél mindenképpen az, hogy meleg vizes gyógymedencét alakítsanak ki a létesítményben.

Balassagyarmaton 10 és 18 óra között várja a csobbanni vágyókat a strand, a szezont itt a napokban – a Civitas Fortissima 100 Emlékév részeként – 1919 méter úszással nyitották meg a helyi általános iskolások csapatai. Bánkon szintén fogadja már a fürdőzőket az itteni tóstrand.

 

Kiemelt fotó: Várja a vendégeket a Salgótarjáni Strandfürdő (Fotó: Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. | Facebook)