Megnyitottak az óvodák és bölcsődék Salgótarjánban is

Gyermekek játszanak a salgótarjáni Mackóvár óvodában 2020. május 25-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

hHétfőn megnyitottak az óvodák és bölcsődék Salgótarjánban is. A szülőknek a mostanság megszokottak szerint jelezniük kell(ett), hogy kérik-e az ellátást – közölte Fekete Zsolt még múlt héten csütörtökön. Salgótarján polgármestere korábban ismertette: az óvodák és bölcsődék a veszélyhelyzet előtti rend szerint működnek hétfőtől.

Ezt azt jelenti, hogy amennyiben a gyermek nem megy óvodába vagy bölcsődébe, azt a szülőnek, vagy orvosnak kell igazolnia. Miután az öltözőkben érkezéskor és távozáskor zsúfoltság lehet, Fekete Zsolt azt javasolta a szülőknek, szájmaszkot viselve érkezzenek az intézményekhez.

A szülői igazolás kérdésében az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára nyilatkozott a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Az óvodák és a bölcsődék kapcsán Maruzsa Zoltán kiemelte: nem kötelező ezekbe az intézményekbe vinni a gyerekeket, a járványügyi helyzet alapos indoknak minősül, ha a szülő azt kéri, hogy gyermeke otthon maradhasson.

A köznevelési államtitkár közlése szerint az elmúlt napokban óvodai gyermekfelügyeleten a gyermekek mintegy tíz százaléka vett részt országos átlagban, és az igény napról napra nőtt az elmúlt időszakban.

 

Kiemelt fotó: Gyermekek játszanak a salgótarjáni Mackóvár óvodában 2020. május 25-én (Fotó: MTI/Komka Péter)