Megkezdődött az Öblös Sporttelep felújítása

A jelenlegi helyén műfüves focipályát alakítanak ki, körülötte pedig a szép számmal futó városlakók örömére elkészül Salgótarján első rekortán, vagyis gumiburkolatú futóköre is. A most lebontott és lebontandó épületek helyett a kor követelményeinek megfelelő, méretében is nagyobb kiszolgáló épületek létesülnek, de egy kisebb lelátót is kialakítanak a pálya mellett.

Az Öblös Sporttelepen kialakítandó tömegsport bázis eredetileg a Modern Városok Program keretében valósult volna meg, de információink szerint az eredetileg idei tervezett atlétikai centrumnak nem lett elég a rendelkezésre álló hely. Az atlétikai központ ezért várhatóan a tóstrandi SBTC-pálya szomszédságában kap majd helyet, az Öblös-pályát – és a kivitelezést – pedig átvette a Diósgyőri VTK, mint az SBTC labdarúgócsapatait működtető gazdasági társaság meghatározó tulajdonosa. A klub észak-magyarországi sportfejlesztési csomagjában szerepel a salgótarjáni Tóstrandon található SBTC pálya stadionná fejlesztése és egy edzőközpont létrehozása, utóbbi lesz az Öblös Sporttelepen.

A központ elsősorban az utánpótlás-nevelés bázisa is lesz, hiszen immáron több mint kétszáz fiatal rúgja a labdát az SBTC korosztályos csapataiban – mondta az alapkőletételi ünnepségen Szabó Tamás. A DVTK beruházási és üzemeltetési igazgatója kiemelte: úgy Salgótarján városa, mint Magyarország Kormánya teljes mellszélességgel a salgótarjáni labdarúgás fejlődési pályára állításának ügye mellé állt. Kitért arra is, hogy a felnőtt csapat már visszajutott az NB III-ba, az ottani szereplés azonban “még lehetne fényesebb, de remélhetőleg a tavasszal ez is kiegyenesedik”. A DVTK beruházási és üzemeltetési igazgatója ismertetése szerint várhatóan 2019 nyarára fejeződik majd be a kivitelezés, a tóstrandi stadionépítés pedig jövő tavasszal vagy nyáron indulhat el.

Fekete Zsolt polgármester kiemelte: az Öblös-pálya sokáig a város egyik legkedveltebb sportközpontja volt – sőt, még ma is az.

Habár állapota miatt versenyek megtartására már nem igazán volt alkalmas, de még mindig sok városlakó használta a futókört. Ez a pálya rendes működtető nélkül is egy hobbisport-központként működött, de egyes közösségek is jártak ide csoportosan különböző sportfoglalkozásokat tartani. Ezzel a fejlesztéssel végre Salgótarjánnak is lesz rekortán futópályája, amelynek hiányára vonatkozóan korábban több jelzést is kapott az önkormányzat – emelte ki Fekete Zsolt.

A beruházás alapkövét Fekete Zsolt polgármester, Szabó Géza, az SBTC és a DVTK csapatainak legendás labdarúgója, illetve Szabó Tamás beruházási és üzemeltetési igazgató helyezte el pénteken délelőtt. Az időkapszulát – melyet aztán az alapkő alá helyeztek – a Salgótarjáni Atlétikai Club és a város neves, eredményes futói vitték körbe a pályán: Nagy Karolina és Hlavati Maja, Kiss Dalma, Mag Viktória és Mag Fruzsina, Barta Luca, Papp Ildikó, Kadlót Zoltán, illetve a “váltófutás” záró tagja, Mecser Lajos olimpikon.

 

3100.hu Fotó: A Salgótarjáni Atlétikai Club futói néhány környi edzéssel is “elbúcsúztak” a jelenlegi Öblös-pályától