Megkezdődött az iskolaőrök képzése Nógrád megyében is

Augusztus elején elindult a mintegy 120 órás iskolaőr képzés az ország minden területén, így Nógrád megyében is. A több hetes tanfolyam során 40 órában pedagógiai-pszichológiai, 24 órában bűnmegelőzési és konfliktuskezelési, 56 órában pedig rendvédelmi ismeretekről tanulnak majd a jelentkezők. A résztvevőknek minden modulból külön záróvizsgát kell tenni, a képzést pedig egy komplex iskolaőr vizsga zárja.

A képzésre országosan 1409-en jelentkeztek, az előzetes pszichológiai, egészségügyi és erőnléti felmérések után pedig 497-en kezdhették el a tanfolyamot – tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK). Az állományból 422 főt szolgálatra, 75-öt pedig helyettesítésre osztanak majd be a tervek szerint.

A 3100.hu megkeresésére az ORFK azt is elmondta, hogy Nógrád megyében a 130 jelentkezőből 44-en vesznek részt az oktatáson, így a megyei feladatok ellátására elég ember áll majd rendelkezésre.

Ahogy már korábban megírtuk, szeptembertől országosan 491 helyen állnak majd munkába iskolaőrök. Nógrád megyében a mostani állás szerint 31 intézményben lesznek majd jelen, Salgótarjánban hét iskola érintett. Az általános iskolák közül a Salgótarjáni Általános Iskola Arany János Tagiskolájában, Dornyay Béla Tagiskolájában és Petőfi Sándor Tagiskolájában lesz iskolaőr. A középiskolák listáján szerepel a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum valamennyi intézménye, így szeptembertől iskolaőrök szolgálnak a megyeszékhelyen a Borbélyban, a Kereskedelmiben, a Stromfeldben és a Táncsicsban is.

 

3100.hu Fotó: Megkezdődött az iskolaőrök képzése a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon is