Megkezdik a Karancs-völgyi kerékpárút és járda építését

3100.hu Fotó: Járda nélküli útszakasz a Karancs-völgyben Karancsalja és Karancslapujtő határában

Elkezdődik a Karancsalját, Karancslapujtőt és Karancskeszit átszelő kerékpárforgalmi létesítmény és járda építése.

Sulyok Oszkár Jánosné, Karancsalja polgármestere a 3100.hu-nak elmondta: a munkaterület átadása a napokban megtörtént, így hamarosan a csapadékvíz-elvezetési feladatokkal megkezdődnek a tényleges munkálatok. A kivitelező jelenleg a geodéziai kitűzést végzi, a leglátványosabb munkafázisokra az ütemterv szerint jövő tavasszal kerül sor.

A kerékpárút és járda építése Karancsalja, Karancslapujtő és Karancskeszi községek konzorciumában történik. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a támogatási szerződést még 2017-ben kötötték meg. Azóta az építőipari árak jelentősen megemelkedtek, emiatt az eredeti támogatási összeg már nem lett volna elegendő, így a költségek kompenzálását kérték az Irányító Hatóságtól. Az építéshez eredetileg megítélt egy milliárd forinton felül további 322 millió forint jut a munkálatokra.

A három települést érintő beruházás során közel 12 kilométeren valósulnak meg balesetmegelőzési és forgalombiztonsági fejlesztések. Az építési munkavégzés ideje alatt a polgármester a lakosok együttműködését és türelmét kéri.

 

3100.hu Fotó: Járda nélküli útszakasz a Karancs-völgyben Karancsalja és Karancslapujtő határában