Megjelent a Magyar Falu Programban megvalósuló útfelújítások (első) listája

Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyar Falu Program részeként ütemezetten megvalósuló, kistelepüléseket érintő útfelújításokról szóló kormányhatározat. Első körben országosan 163 útszakaszt jelölt meg a kormány.

A bejelentett beruházások előkészítésére és megvalósítására 2019-ben és 2020-ban több mint 100 milliárd forintot fordítanak. Az első döntési körben négy nógrádi útszakasz felújítása kapott zöld utat, összesen 10,8 kilométer hosszban.

A kormányrendelet értelmében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek meg kell kezdenie az útszakaszok felújításának megtervezését, majd el kell végez(tet)ni az útfelújítást Szuha “felső” határától Mátraalmás központjáig (3,642 km), Nézsa és Legénd között (3,16 km), Terény településen belül (1,37 km), illetve Karancsalja és Etes között is (2,61 km).

A Karancsalja és Etes közötti út felújításához már elkészültek a tervek, a beruházás becsült költsége mintegy 280 millió forint. A kormányhatározat külön kiemeli, hogy az érintett útszakaszok felújítását a közlekedés biztonságát jelentősen javító forgalomtechnikai megoldásokkal szükséges elvégezni.

 

Kiemelt fotó: Útállapotok a napokban Karancsalján, az Etes felé vezető úton (Fotó: Kovács Péter)