Meghatottságát hangsúlyozta ifjabb Zenthe Ferenc a keddi premiert követően

Rendre jelentős az érdeklődés a Zenthe Ferenc Színház premierjei iránt, nem volt ez másként ezen alkalommal sem. Kedden este a premierbérletesek, szerdán 19 órától pedig a Zenthe-bérletesek tekintették meg az előadást. Mindkét estére elfogytak a bérletesek által elfoglalt helyeken felüli székek is, ami azt jelenti, hogy összesen mintegy 1100 néző látta az előadást Salgótarjánban.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház Hunyady Sándor Lovagias ügy című vígjátékát mutatta be az évad második premierjeként. A főbb szerepekben Koltai Róbert, Vándor Éva és Marjai Virág játszottak. A Gaál Ildikó rendezte könnyed hangulatú előadást Márkus Alfréd és Verebes István zenés betétjeivel és szövegátirataival vitték színre.

Ifjabb Zenthe Ferenc meghatottságát hangsúlyozta a salgótarjáni színház kedd esti premierje utáni állófogadáson. Úgy fogalmazott: meghatott a tisztelet miatt, ami édesapját övezi ebben a városban és meghatott a színház eddig megélt évei kapcsán is. “Itt voltam az első premiereken, ötven néző között, amikor még a színpadon ültünk, de itt lehettem az első nagyobb sikereknél is” – mondta ifjabb Zenthe Ferenc, majd úgy folytatta,

meghatott amiatt is, mert édesapja 2020-ban lenne száz éves, a Zenthe Ferenc Színház pedig az ő emléke köré szervezi majd a következő évadot.

Koltai Róbert másodízben volt Zenthe-premier részese. A Lovagias ügy első előadását követően úgy fogalmazott: különös öröm számára a salgótarjáni társulatban játszani. Focihasonlattal élve azt mondta, annak idején Kaposvár – ahol 20-30 évet töltött – egy megyei másodosztályú csapatból lett a “magyar válogatott” része. Koltai Róbert kiemelte: a lehetőség Salgótarjánban is megvan arra, hogy a társulat a kaposvárihoz hasonló utat járjon be.

A Zenthe Ferenc Színház premierjeinek nem csak a nézők tanúsítanak bizalmat “látatlanban”. A mindösszesen hatodik évét taposó, immáron kiemelt minősítésű társulat a premiert követően többek között Pakson, Budapesten három helyen, Oroszlányban, Dunaföldváron, Vácott, Nagymegyerben, Vasváron és Szécsényben is játssza majd a darabot, de zajlanak az egyeztetések további felvidéki fellépésekről is. Mint azt Susán Ferenc, a színház produkciós igazgatója a premiert követő állófogadáson kiemelte: a most bemutatott darabot mintegy 35 előadásra kötötték le eddig határainkon innen és túlról.

 

(Fotók: Komka Péter)