Meggyújtották az első adventi gyertyát Salgótarjánban

Varga András, a Salgótarjáni Katolikus Főplébánia esperes-plébánosa az első adventi gyertya meggyújtásának televíziós felvételén Salgótarján főterén (Fotó: MTI/Komka Péter)

Varga András római katolikus esperes-plébános gyújtotta meg az első gyertyát Salgótarján adventi koszorúján. Bár a járványhelyzet miatt az ilyenkor szokásos ünnepség elmaradt, az eseményt a Salgótarjáni Városi Televízió vasárnap délután négytől sugározta, ezzel eljuttatva minden otthonba az ünnepi hangulatot.

Varga András, aki Márk evangéliumának sorait idézte fel, beszédében kiemelte: a világon most minden emberre igaz az adventi jelző, hiszen azt várják, mikor lesz vége a járványnak, ami teljesen felborította jól megszokott életüket. Mikor rettegünk a nemzet, a világ jövője miatt, különösen most, ebben a hihetetlen nehéz időszakban, advent a megállásra késztet, mindannyiunkat a befelé fordulásra kényszerít.

Most nem vesztegethetjük az időnket, sem a gondtalan alvással, sem a türelmetlen rohanással, hanem tudatosítanunk kell, hogy feladatunk van, hiszen örömteli találkozásra készülünk – mondta el a plébános.

Ünnepi beszéde végén hangsúlyozta, bízik benne, hogy a meggyújtott adventi gyertya fénye mindenki szívét beragyogja. A Salgótarjáni Városi Televízió a bronzvasárnapi gyertyagyújtást is műsorra tűzi, ekkor Németh Judit, a Salgótarjáni Református Egyházközség lelkésze mondja majd el ünnepi gondolatait.

 

Kiemelt fotó: Varga András, a Salgótarjáni Katolikus Főplébánia esperes-plébánosa az első adventi gyertya meggyújtásának televíziós felvételén Salgótarján főterén (Fotó: MTI/Komka Péter)