Meggyújtották a negyedik gyertyát Salgótarján adventi koszorúján

Horváth-Hegyi Ádám evangélikus lelkész gyújtotta meg a negyedik gyertyát Salgótarján adventi koszorúján. A szűk körű ünnepséget most is műsorra tűzte a Salgótarjáni Városi Televízió, így becsempészve minden otthonba az ünnepi hangulatot és a meghitt várakozást.

Egy zenés-verses köszöntő után Horváth-Hegyi Ádám a 24. zsoltár hetedik versét idézte fel, ami a dicső király érkezéséről beszél. Minden karácsonykor a dicső király eljövetelét, azaz Jézus Krisztus születését ünnepeljük. Ő nem volt gazdag, nem vágyódott külsőségekre, egy istállóban született – máshogy érkezett meg tehát, mint ahogy azt egy királytól várnánk. Személyében maga az Isten jött el hozzánk emberi formában, hogy mindenkinek közvetlen kapcsolata lehessen vele.

Advent negyedik vasárnapja ahhoz hasonló, mint amikor este az állomáson várjuk a vonatot, aminek fénye már feltűnt a sötétben – fejtette ki Horváth-Hegyi Ádám. Ez az aprócska fény most egyre nagyobb lesz, hamarosan felszállhatunk, és megkezdődik az utazás – a negyedik gyertya már átvezet minket Jézus születésének ünnepéhez.

Sokak már egyre nehezebben viselik a bezártságot, a járványhelyzettel járó kellemetlenségeket, azonban szívünk ajtaját bármikor, bárhol, a templomban, az utcán, a téren, de a saját otthonunkban is kinyithatjuk Jézus előtt. Jézus sokszor zörget történéseken keresztül, könnyebb vagy nehezebb időkben, próbákon és veszteségeken keresztül. Néha csak bekopog, néha egészen megdöngeti az ajtót – ezzel próbálja tudatni, hogy szükségünk van rá odabent – tette hozzá a salgótarjáni Evangélikus Gyülekezet lelkésze.

A harmadik adventi gyertyát is meggyújtották Salgótarjánban

Veszelovszki Balázs tanár, helytörténész gyújtotta meg a harmadik gyertyát Salgótarján adventi koszorúján, a zagyvapálfalvai Jézus Szíve Plébánia képviseletében.

A második adventi gyertyát is meggyújtották Salgótarjánban

Németh Judit, a Salgótarjáni Református Egyházközség lelkésze gyújtotta meg a második gyertyát Salgótarján adventi koszorúján.

Meggyújtották az első adventi gyertyát Salgótarjánban

Varga András római katolikus esperes-plébános gyújtotta meg az első gyertyát Salgótarján adventi koszorúján.

 

Kiemelt fotó: Horváth-Hegyi Ádám evangélikus lelkész gyújtotta meg a negyedik gyertyát Salgótarján adventi koszorúján (Képkivágás forrása: Salgótarjáni Városi Televízió)